Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

Прва ретроспективна изложба награђених радова IFLA студентског конкурса

У оквиру 21. Међународног сајма хортикултуре "Beoplant FAIR" у Београду ће бити организована Прва ретроспективна изложба награђених радова IFLA студентског конкурса, од 07. до 10. априла 2016. године у хали 3а Београдског сајма.

"Beoplant FAIR", у сарадњи са Удружењем пејзажних архитеката Србије, представља Прву ретроспективну изложбу награђених радова IFLA студентског конкурса, као дела пројекта Одбора за образовање и академска питања (IFLA EAA Committee) и Савета ИФЛА студентског конкурса.

Идеја овог пројекта је да пружи могућност националним удружењима, чланицама IFLA, као и школама пејзажне архитектуре широм света, да преузму збирку одабраних радова и прикажу их у форми изложби, у зависности од расположивог времена и простора. На тај начин, IFLA настоји да промовише Конкурс и награђене студентске радове, истовремено стварајући јаче везе између школа и својих чланица. Овом иницијативом IFLA такође настоји да промовише и охрабри развој пејзажне архитектуре као струке, док сам конкурс пружа могућност студентима пејзажне архитектуре из свих крајева света да, заједно са менторима, упореде свој рад са радом својих колега.

Изложба приказује избор награђених радова од 2003. до 2015. године, кроз које је могуће пратити и начине презентације решења као и, у извесној мери, еволуцију професије, која својим карактеристичним интердисциплинарним приступом налази адекватне одговоре на бројне изазове савременог доба. 

Опширније 
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs