Ћирилица  ·  Latinica  ·  English

TES 2012. - 10. Саветовање о техникама регулисања саобраћаја

У организацији Саобраћајног факултета Универзитета у Београду - Катедра за саобраћајно инжењерство, уз подршку SETREF - Форума за истраживање у саобраћају Југоисточне Европе, у Суботици, конференцијска сала хотел "Патриа" се 17. и 18. маја 2012. године одржава TES 2012 - 10. Саветовање о техникама регулисања саобраћаја.

У жижи пажње десетог Јубиларног међународног саветовање TES X је саобраћајно инжењерство у функцији ефикасног и безбедног саобраћаја у областима у којима данас саобраћајни инжењери раде: регулисање и управљање саобраћајем, планирање саобраћаја и саобраћајних захтева, вредновање, капацитет инфраструктуре, нове технологије у саобраћају (ИТС), пројектовање у светлу нових захтева, паркирање, утврђивање меродавних захтева, саобраћај и заштита животне средине, истраживања у саобраћају.

Посебна тема која ће бити предмет дискусије на пленарној седници је " Место и улога саобраћајних стручњака у планирању, пројектовању и изградњи објеката саобраћајне инфраструктуре".

Саветовање је намењено инжењерима који се баве проблемима градског и ванградског саобраћаја, планерима, урбанистима, произвођачима саобраћајне сигнализације, градским управама, локалним заједницама, научним радницима и истраживачима са Универзитета и Института и другим стручњацима који се баве наведеном проблематиком.

Млађим инжењерима учешће на Саветовању је прилика да се упознају са новим методологијама и алатима и да презентирају сопствена искуства из тематских области Саветовања.

 

Абстракте радова (три стране на српском плус абстракт на енглеском језику, фонт 12, нормални проред) слати на е-маил адресу tes12@sf.bg.ac.rs до 01.04.2012. Уз абстракт навести и број радионице за коју је абстракт намењен као и основне податке о аутору. Саопштени радови биће, после Саветовања и извршене рецензије, штампани на ЦД-у и у Зборнику абстракта. Редакциони одбор ће након Саветовања препоручити и одређене комплетне радове за објављивање у часопису Техника-Саобраћај.

Пријава смештаја, уплата котизације

Air Travel, Sombor, Trg Svetog Trojstva 1 Telefon: + 381 25 422 225 Fax: + 381 25 24 494 E-mail: air_jat@open.telekom.rs , agencijaprimera@gmail.com

Детаљније информације можете преузети овде
 
 
СИТС • Савез инжењера и техничара Србије • Кнеза Милоша 7, 11000 Београд, Србија • Телефон: 011/3230-067 • емаил:office@sits.rs